Döda Havet - Dead Sea

Döda Havet saltkristaller

DÖDA HAVET är ett av naturens mirakler. Världens lägsta punkt, 400 m under havsytan. En unik källa till hälsa och skönhet. Salt och mineralhalten är mer än 30% och 10 gånger mer än i andra hav. Dess vatten innehåller 27 olika mineraler som är betydelsefulla för vår hälsa och 12 av dessa finns inte i något annat hav. Här finns en mångfald av SPA för behandling och rekreation sedan flera tusen år tillbaka.

VÄRDEFULLT FÖR HÄLSA OCH SKÖNHET  Medicinsk forskning och mångfaldiga studier har utan tvivel bevisat att Döda Havets mineralrika vatten och lera är gynnsamt för behandling av många sjukdomar som ledinflammationer, reumatisk värk, psoriasis, eksem, acne, luftrörsbesvär, ämnesomsättningsrubbningar och nervproblem. Den starka koncentrationen avmineraler och salter gör det omöjligt att sjunka och detta skapar avslappning. Bad i de varma mineralbassängerna och Döda Havet minskar många smärtor.

Hälsovårdsmyndigheter över hela världen subventionerar behandlingar vid DödaHavets olika hälsobad. Det extra luftskiktet på 400 m tar bort den farliga ultravioletta strålningen så det är ytterst sällan någon blir solbränd, utan man kan njuta av sol och värme på stränderna eller vid poolen. Luften innehåller 15% mer syre än vid Medelhavet och har låg pollenhalt.

 

DÖDA HAVETS PRODUKTER  Dessa produkter är annorlunda. De lämnar inte någon oljig hinna efter sig men höjer hyns fuktnivå. Dess mineraler främjar cellförnyelse, förbättrar cellens ämnesomsättning, stimulerar blodcirkulationen, rengör, föryngrar, återuppbygger och tillför syre till cellerna.

 

HISTORIA Sedan 4000 år tillbaka är området vid Döda Havet känt från bibeln som Sodom ochGomorra. Platsen där Gud lät eld och svavel regna från himlen p g a dess synd och Lots hustru blev till en saltstod. Man har hittat 2000 år gamla lämningar efterromerska SPA här och det är känt att kung Salomo, drottning Cleopatra och Herodes den store besökte Döda Havet och fick behandling här. Det påstås att världshistoriens mest berömda skönhet, drottningen av Saba, upptäckte den kosmetiskaeffekten av att bada i de mineralrika källornas vatten då hon regerade i Ein Gedi.

OMRÅDET RUNTOMKRING  Förutom alla SPA som ligger vid Döda Havet kan man som turist göra ett besök på Masada klippan dit man nu kan komma med hjälp av kabinbana. Här byggde Herodes ett enormt palats med stora magasin och bad. Vid Qumran kan man se grottorna där Döda Havsrullarna hittades. Bergsbestigning och jeepsafari finns också i området.

DÖDA HAVETS MINERALER  Döda Havets vatten innehåller 27 olika mineraler inklusive Natrium, Magnesium, Calcium, Bromine, Bitumen och Kalium. Tolv av  dessa återfinns inte i något annat hav och några är kända för att ha en avslappnande inverkan, ge näring till hyn, aktivera cirkulations systemet och för att lugna reumatiska obehag och ämnesomsättningsrubbningar. Salt och mineralhalten i Döda havet är 10 gånger högre än i medelhavet

 

NÅGRA AV MINERALERNA SOM ÅTERFINNS I DÖDA HAVET: 

Natrium / Sodium

Natriumets joner avlägsnar hyns fjäll och förbättrar dess genomträngningsförmåga. Efter att det trängt in i hyn binder det vatten och frambringar en känsla av mjukhetoch smidighet. Idealisk för den mycket torra hyn.

 

Magnesium

Koncentrationen av Magnesium i Döda Havet är 10 gånger högre än i andra hav.Magnesium är nödvändigt för cellens ämnesomsättning. T ex en betydelsefull brist av magnesium har upptäckts i hyns fjäll och serum från patienter med psoriasis.

Magnesium antas påverka mognaden av hyns celler hos psoriasis patienter. Dessutom i fall med bronkit/luftrörskatarr arbetar magnesium som ett anti-allergi medel.

 

Kalium / Potassium

Kalium förbättrar syreupptagningen och reglerar den elektriska processen av muskel och nerv-systemet. Astma patienter har uppnått bra resultat genom att andas in saltångor.

 

Bromid

Bromid koncentrationen är 50 gånger högre än i vanligt salt. Det har en mycket lugnande effekt.

 

Bitumen

Förutom andra mineraler innehåller Döda Havets salt Bitumen. En naturlig tjära som fungerar som ett anti-inflammatoriskt medel.

 

Chlorine

Klor är nödvändigt för att upprätthålla den korrekta balansen av alkaliskt och syra ikroppen, samtidigt som den är livsviktig för cellens ämnesomsättning.

 

Iodine

Jod är nödvändigt för produktionen av hormonet thyroxin och är också livsviktigt för både energi och cellens ämnesomsättning.

 

Calcium

Kalcium är nödvändigt för att stärka cellens membran och rena porerna. Dessutomär det livsviktigt för produktion och underhåll av friska tänder och ben på samma gång som det reglerar hjärtmusklerna och nerverna.

 

Zinc

Zink har betydelse för enzymernas reglering av cellens förökning.

 

Döda Havet Salt Mineraler
Totalsumma:
    Till kassan
    (0)